به گزارش مشرق، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری در جمع خبرنگاران ارسال پیامهای محرمانه به ایران از طریق هیئتهای آلمانی و عمانی را رد کرد.
«مورگان ارگاتوس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا دولت آمریکا از طریق هیئتهای سایر کشورها به ایران پیامی ارسال کردهاند گفت: «فکر میکنم ما پیامهای که به ایران میدهیم را خیلی علنی گفتهایم.»
ارگاتوس یادآوری کرد «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا در جلسه استماع کنگره، سفر به بغداد و سفر بروکسل نظرات خود درباره ایران را مطرح کرده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا گفت: «خیلی علنی گفتهایم که میخواهیم طرفهایی که منفعتی در این میان دارند -هر کسی که باشد- از ایران بخواهند از این رفتارهای تنشآمیز بکاهد.»
او در ادامه گفت: «بنابراین فکر نمیکنم هیچگونه پیامی به صورت محرمانه ارسال شده باشد. فکر میکنم ما مقاصدمان را به صورت کاملاً علنی و بسیار آشکار بیان کردهایم.»
بیشتر بخوانید:
ترامپ: نیازی به اعزام نیرو به خاورمیانه نیست
شکی که به جان دموکراتها افتاد
ارگاتوس سپس در پاسخ به این سوال که آیا هیچیک از طرفهایی که در روزهای گذشته به تهران سفر کردهاند حامل پیامی از جانب ایران بودهاند، گفت: «فکر نمیکنم نکته تازهای در این مورد داشته باشم. از گزارشهایی که به آن اشاره میکنید اطلاعی ندارم، ولی این را میگویم که ما در پیامهای عمومی بسیار شفاف عمل میکنیم، ضمن اینکه هر گونه تلاش توسط هر کدام از متحدانمان که مایلند به ما در تنشزدایی با ایران کمک کنند را تحسین میکنیم.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا همچنین بار دیگر تأکید کرد که کشورش قصد جنگ با ایران ندارد.
دولت آمریکا در تازهترین اقدام خود برای اعمال «فشار حداکثری» علیه ایران، صحنهآرایی نظامی برای القای وضعیت جنگ را در دستور کار قرار داده است.
«جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید چند هفته پیش اعلام کرد ارتش آمریکا برای «مقابله با تهدید ایران» ناو «یو اس اس آبراهام لینکلن» را به منطقه خلیج فارس اعزام کرده است.
با این حال، اندکی بعد معلوم شد که این ناو طبق برنامهای از پیش تعیینشده روانه منطقه شده است.
دو رسانه آمریکایی پنجشنبه هفته گذشته (۲۶ اردیبهشتماه) در گزارشهایی جداگانه بر تلاش «دونالد ترامپ» برای دورگزینی از درگیری نظامی با ایران تأکید کرده و نوشتهاند او از تلاشهای خودسرانه برخی از مشاورانش برای القای اینکه آمریکا در آستانه درگیری نظامی با ایران قرار گرفته، ناخرسند است.
«سیانان» به نقل از منابع آگاه نوشت ترامپ معتقد است مداخله نظامی گسترده در ایران برای او از لحاظ سیاسی ویرانگر خواهد بود.
واشنگتنپست هم به نقل از چندین مقام آمریکایی گزارش داد ترامپ رویکرد دیپلماتیک برای حل و فصل تنشها را ترجیح میدهد و خواستار گفتوگوی مستقیم با سران ایران است.
برخی تحلیلگران از طرف دیگر ادعاهایی نظیر آنچه در گزارش این دو رسانه مطرحشده را نوعی فضاسازی برای چیدن واقعیتهای میدانی در قالب بازی «پلیس بد-پلیس خوب» و در نهایت تحت فشار گذاشتن تهران برای انتخاب راه گفتوگو از دو گانه جنگ-مذاکره تلقی میکنند.
این تحلیلگران معتقدند دولت آمریکا بر اساس نوعی تقسیم کار در تلاش است شخص ترامپ را «پلیس خوب» و حامی گفتوگو و «جان بولتون» و «مایک پامپئو» را پلیس بد و طرفدار جنگ با ایران به تصویر بکشند.
از این منظر، دولت آمریکا با اعزام ناو و بمبافکن به منطقه هدفی فراتر از راه انداختن نوعی جنگ روانی و در نهایت تحت فشار قرار دادن ایران دنبال نمیکند.